Utbildningar

HS Räddningstaktik erbjuder utbildningar som rör omhändertagande och frigörning vid fordonsolyckor och vertikal räddning. Grunderna kommer från räddningar av nedfallna människor på Kullaberg. Dessa erfarenheter har utvecklats till utbildningar för räddning i industrier, fartyg, vindkraftverk, raviner, hamnkranar, byggkranar, byggnadsställningar, Turning Torso, mm.

1988 var jag huvudinstruktör för utbildningen av räddningsverkets instruktörer. En utbildning är att träna ambulanspersonal att vårda patienter i svår terräng och svåra platser på industrier, m.m. Jag anpassar utrustning efter kundens behov.

Vertikalräddning

Vi utbildar och anpassar utrustning för räddning i vindkraftverk av olika modeller.

Busskrasch

En utbildning som lär dig evakuera och frigöra passagerare från stående och liggande buss samt att stabilisera och utföra lyft av buss för att lyfta fram personer som kommit under bussen samt att frigöra fastklämd förare.

Svår terräng

HS Räddningstaktik utbildar ambulans- och brandpersonal att vårda och förflytta skadade personer i svår terräng.

Taktisk losstagning

En utbildning som är varvad med 30% teori och 70% praktik. Till kursen hör ett PowerPoint-bildspel innehållande ca 500 bilder och videoklipp som steg för steg beskriver losstagningens taktik och teknik.